De naam en faam van restaurant De IJmond is groot. De klassieke keuken en sfeer, het heeft al vele terugkerende gasten opgeleverd. Judith Nieborg zorgt er met haar team voor dat die naam en faam gewaarborgd blijft. Er worden geen consessies gedaan aan kwaliteit en gastvrijheid. De gerechten in het restaurant zijn niet alleen in receptuur klassiek goed, maar ook in presentatie. Ze worden begeleidt door heerlijk verse groenten, knisperend krokant gebakken aardappels of frites, geserveerd in diverse schalen op tafel. Samen met de kwaliteitswijnen op de kaart zorgt het geheel voor een klassiek goed diner.
Het restaurant kent klassiek gedekte tafels en manier van serveren. De scheiding van de brasserie wordt mede door de manier van dekken duidelijk, maar is niet strikt qua keuze van het gewenste gerecht. De menukaart biedt gerechten als gebakken tonijn of ribeye, maar ook aan heerlijke seizoensproducten als de Oosterscheldekreeft of zeetong.
KOUDE VOORGERECHTEN
- Plankje Boerenbrood5,50IJmond dip | olijventapenade
- Tonijn Tartaar19wakame | tempura nori | wasabi mayonaise
- Gerookte Zalm17kropsla | rode ui | kappertjes | mierikswortel dressing
- Visvariatie20gerookte zalm | gerookte paling | Hollandse garnalen | romige cognacsaus
- Carpaccio van Ossenhaas16Parmezaanse kaas | pijnboompitten | truffelmayonaise
- Langzaam Gegaarde Runder Rib Eye20zoetzure groenten | bieslook | knoflook dressing
- Gillardeau Oesters5per stuk | citroen | frambozen azijn
WARME VOORGERECHTEN
- Gebakken Coquilles20sticky buikspek | crème van bloemkool & kerrie
- Proeverij van Gamba’s25Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | appelgembersaus | ketjapsaus
- Romige kreeftensoep12knoflookcroutons | rouille
- Courgette Soep10crème fraîche | bieslook
- Shared Dining24 p.p.gerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
HOOFDGERECHTEN VIS
- Proeverij van Gamba’s33Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | wonton | appelgembersaus | ketjapsaus
- Gebakken Zalmfilet27pasta pesto | Parmezaanse kaas | pijnboompitten | gepofte tomaatjes
- Gegrilde Tonijn29noedels | wokgroenten | oesterzwam | limoen-gember saus
- Gebakken Zeebaarsfilet26ratatouille | serranoham | saus van gepofte paprika
- Gebakken Noordzeetongdagprijsá 500 gram | roomboter gebakken | indien voorradig
- Lekker Erbij6,50lente-ui | taugé | Hollandse garnalen
- Gebakken Sliptong26twee stuks | ± 200 gram p.st. | roomboter gebakken
- Gebakken Kabeljauwhaas27kruiden mousseline | prei | Hollandse garnalen | Hollandaise saus
- Vis van het Seizoendagprijs
HOOFDGERECHTEN VLEES
- Roerbak Ossenhaas29wokgroenten | cashewnootjes | ketjapsaus | basmati rijs
- 31met gamba’s
- Tournedos Ossenhaas31seizoensgroente | pepersaus of gepofte knoflookjus
- Gebakken Runder Rib Eye30250 gram | gebakken spek | ui | champignons | pepersaus of gepofte knoflookjus
- Gegrilde Runder Entrecote29250 gram | seizoensgroenten | pepersaus of gepofte knoflookjus
- Shared Dining35 p.p.gerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
- Lekker Erbij4puntzak friet | seizoensgroente
Geserveerd met bord garnituur | seizoenssalade | gebakken aardappelen